Individuele Begeleiding

 

Voor mensen die behoefte hebben aan begeleiding die zich richt op het vergroten van aandachtig leven in het nu en van daaruit hun potentieel willen leren kennen en willen gaan vormgeven in hun leven.

De begeleiding is niet zozeer gericht op klachtenvermindering maar op ontwikkeling van bewustzijn en het jezelf beter willen leren kennen. De houding waarmee je naar je ervaringen kijkt is een belangrijk onderwerp van aandacht. Belangrijker dan de inhoud van die ervaringen.

De cliënt brengt in waar deze het over wil hebben in de zitting. Dit kunnen vragen zijn vanuit situaties uit je privéleven maar ook is het mogelijk werkgerelateerde vragen in te brengen. Via ervaringsgerichte oefeningen en verhelderende communicatie exploreer je je vragen en vind je antwoorden en nieuwe gezichtspunten.

We werken vanuit de grondhouding van Mindfulness: openheid, vriendelijkheid en nieuwsgierigheid. Ook zullen we mindfulnessoefeningen doen om je geconditioneerde persoonlijkheidsbril(len) te herkennen en af te zetten zodat een ruimer perspectief mogelijk wordt en ervaringen (gedachten, gevoelens en gedrag)in een ander daglicht komen te staan. Van daaruit kan gekozen worden voor andere handelswijzen die meer in lijn zijn met je essentie (je werkelijke of natuurlijke aard).

Er bestaat ook de mogelijkheid tot Individuele Mindfulness Training. Daarin wordt in grote lijnen het programma van de MBSR-training gevolgd echter met individuele accenten passend bij je persoonlijke vragen of klachten.